Kedves felvételt kérő diákok!

Intézményünk az egyik legrégebben működő bentlakásos intézmény a fővárosban, szép, csendes környezetben helyezkedik el, a Városliget szomszédságában. Közlekedés szempontjából kiválóan megközelíthető, hiszen a Keleti pályaudvartól autóbusszal 2 megállóra (5-ös, 7-es, 110-es, 112-es járatok) van.

A kollégium koedukált (74 leány, 46 fiú férőhely), viszonylag kis létszámú, otthonos, családias légkörű.

A jelentkező tanulók közül fiúkat csak korlátozott létszámban tudjuk fogadni, hiszen évek óta kevés végzős tanulónk van, ezért főként lányok jelentkezését várjuk, közülük is az érettségi előtt álló, középiskolás korosztályt (14-18 év).

Kollégiumunk tevékenységrendszerében elsődlegesnek tartjuk az esztétikus, otthonos környezetben a jó tanulási lehetőségeket, a szervezettséget, a jó személyes kapcsolatok rendszerét, a folyamatos kulturálódást elősegítő foglalkozásokat, a testi nevelést.

A 2004-ben felújított kollégium otthonos, tiszta, a tanulók lakószobái két, illetve három személyesek. A zuhanyzó helyiségek korszerűek és mosókonyha is rendelkezésre áll a hétvégén a kollégiumban maradó tanulók számára.

Informatika terem folyamatos internet elérhetőséggel segíti a tanulók tevékenységét.

A színpaddal ellátott klubszoba a színtere az ünnepélyek, kulturális rendezvények lebonyolításának, a rendszeres foglalkozásoknak. Az előadások, foglalkozások sikerességét korszerű audiovizuális eszközök biztosítják. A zenét kedvelő és gyakorolni kívánó tanulók használhatják a kollégium hangszereit (pianínó, 2 szintetizátor).

A pihenést, kikapcsolódást segíti a kollégium egyre szépülő kertje, amelyet az egykori- és jelenlegi kollégisták által hozott növények, gyümölcsfák díszítenek. Ugyanezt a célt szolgálja az I. emeleti pálmaház is.

Testedzésre, sportolásra a villanyvilágítással ellátott kisméretű pályán, valamint a konditeremben van lehetőség.

Rendszeres házibajnokságok (kézi –és kosárlabda, kispályás foci, asztalitenisz), valamint felmérések (pl. atlétika) alapján készítjük fel tanulóinkat a kollégiumok közötti sportvetélkedőkre.

Kollégistáink elé komoly követelményeket állítunk: elvárjuk a készségek szerinti tanulmányi munkát és eredményességet, egyetemi végzettséggel rendelkező tanárainkkal biztosítjuk a korrepetálást, folyamatos kapcsolatot tartunk tanulóink iskoláival, illetve az osztályfőnökökkel.

Elvárjuk a Házi- és Napirend, valamint az egyéb szabályozók pontos betartását, a megismert és a vállalt feladatok jó szintű teljesítését, az igényességet a környezet ápolásában, alakításában, a pontosságot, udvarias, fegyelmezett magatartást.

A tanulók szabadidejének tartalmas eltöltését szolgálják a választható szakkörök (városismereti, rajz, kézműves, sakk, filmklub, labdajáték, társasjáték, francia nyelvi, olasz nyelvi és dráma szakkörök).

Kérjük a tisztelt szülőket és a tanulókat, hogy tekintsék meg a kollégium honlapját, ahol részletesen tájékozódhatnak a kollégium működéséről, az itt folyó pedagógiai munkáról, tevékenységről.

Itt letölthetik a kollégiumi felvételhez szükséges dokumentációt (Jelentkezési lap, Beköltözési adatlap), amit kérünk visszaküldeni postai úton, vagy e-mail-ben a következő címre:

Címünk: József Attila Középiskolai Kollégium

1146 Budapest, Cházár András utca 6.

Telefon: 06-1-6067325, 06-1-6067326

E-mail cím: barthaeli@gmail.com

Üdvözlettel:

Bartha Eliza Igazgató

error: Content is protected !!