2019. november 14-én megrendezésre került a házi tehetségkutató szavalóverseny, amely versenyt évről-évre megrendezzük kollégiumunkban. Hagyományosan ez a verseny biztosít lehetőséget arra, hogy az újonnan beköltöző 9. évfolyamos tanulók közül felfedezzük a tehetséges szavalókat. E mellett kollégiumunk tehetséges felsőbb éves tanulói is összemérik a tudásukat.

A verseny fő szervezője Kósa Zsuzsanna tanárnő volt. A szervezésbe, és a próbákba bekapcsolódott Németh Gábor tanár úr, az első évfolyam csoportvezető tanára, illetve Bartha Eliza igazgatónő.

A versenyt kéthetes felkészülési időszak előzte meg, melynek során kiválasztásra kerültek a versek és a próbák zajlottak.

A versenykiírást október végén tettük közzé, az őszi szünet előtt, így a tanulóknak volt idejük a felkészülésre. A versenyen az első évfolyam 13 tanulója indult. A felsőbb éves tanulók közül összesen 11 tanuló jelentkezett szavalásra.

A versenyt Kiss Boglárka tanuló konferálta.

Kiss Boglárka

A versenyt a kollégium tanári kara zsűrizte: Bartha Eliza igazgatónő, Drevenyák Judit igazgatóhelyettes, Kósa Zsuzsanna felkészítő tanár, Németh Gábor csoportvezető. Meghívott vendégként részt vett a zsűriben Ákos János, kollégiumunk volt igazgatója is.

A versenyt az eredményhirdetést megelőzően Bartha Eliza igazgatónő, a zsűri elnöke értékelte. Értékelésében elhangzott, hogy színvonalas versenyt láthattunk, hiszen minden versenyző szépen megtanulta az általa választott verset.

A szavalóverseny eredménye

9. évfolyam

I. helyezett: Drága Jázmin Ildikó

II. helyezett: Soltész Kristóf

III. helyezett: Rátódi Ádám

Különdíj: Józsa Gréta Kata

Drága Jázmin
Soltész Kristóf
Rátódi Ádám
Józsa Gréta

Felsőbb évesek:

I. helyezett: Szakács Luca

II. helyezett: Holocsy Zsóka

III. helyezett: Fekete Koppány

Különdíj: Szeles Emese

Szakács Luca
Fekete Koppány

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

error: Content is protected !!