Asszertív kommunikáció és viselkedéstan

Tartja: Oláh József
         

A szakkör célja a tanulók egymás közötti kommunikációjának a fejlesztése, javítása, amely feltételezi egymás elfogadását, megértését és a legnehezebb helyzetekben is az együttműködést.  Segít a konfliktusok kezelésében, megismeretet a gyakorlatban jól alkalmazható tippekkel, trükkökkel, amelyek segítségével a nézeteltérések könnyen és jól kezelhetők.

   
 

 

Divattörténet

Tartja: Győrfi Rózsa

A szakköri órákon a tanulók a különböző korok viseleteivel ismerkedhetnek meg az őskortól egészen a 20. század második feléig, bepillantást engedve az iskolában tanult történelmi korszakok hétköznapi embereinek mindennapjaiba, szokásaiba. A különféle öltözetek korabeli műtárgyakon, festményeken is bemutatásra kerülnek, ezáltal a tanulók a művészettörténeti ismereteiket is gyarapíthatják.

   
 

Filmklub

Tartja: Tóth Tímea

Szereted a filmeket az oldott, jó hangulatot? Oscar – díjas alkotásokat válogattam össze kronológiai sorrendben, így kicsit filmtörténet is. Természetesen igényeitek szerint változtatható, ahogy már érkezett is kérés, arra vonatkozóan, hogy mit érdemes megtekinteni, mert érzelmileg ugyancsak megmozgat. A filmek kiváltotta gondolatokról, érzésekről, asszociációkról beszélgetünk.

Ízelítő: A keresztapa (1972), Száll a kakukk fészkére (1975), A bárányok hallgatnak (1992), Forrest Gump (1994), A rettenthetetlen (1995), Titanic (1997), Ryan közlegény megmentése (1998), Amerikai szépség (1999), Millió dolláros bébi (2004), Gettó milliomos (2008), Mindenki, Schindler listája, A zongorista, Holdfény, A víz érintése.

 

   
 

Francia nyelv

Tartja: Kubinyi-Liebermann Katalin

Azoknak ajánlom, akik a francia nyelv és kultúra iránt érdeklődnek, és egy igazán különleges és szép nyelvet szeretnének tanulni. Ezzel szerezhetnek egy kis alapot  egy később lehetséges franciaországi útjukhoz. Akik pedig már tanulják, azoknak jó lehetőség gyakorlásra, szókincs fejlesztésére.

   
 

Kreatív szakkör

Tartja: Drevenyák Judit

A kreatív szakkör keretein belül a szövés, fonás ősi mesterségét modern környezetben, a háztartásban fellelhető anyagok újrahasznosításával próbáljuk ki. Rátalálunk arra, miként lehet hasznos tárgyakat létrehozni ezen egyszerű technikákkal. Magunk készítünk fonalat használt pólóból, textiliából, papírból. Akik még nem ismerték a kötés és horgolás alapjait, a szakköri foglalkozásokon elsajátíthatják azokat. A gyakorlottak pedig szabadon választhatnak nagyanyáink csipkemintái és a modernebb anyagok között.

   
 

Labdajáték szakkör
Tartja: Ránky Dezső

A szakkörön szívesen látunk lányokat és fiúkat is, akik érdeklődnek a sportok, a labdajátékok és a versengés iránt. A diákok különböző csapatjátékokkal ismerkedhetnek meg alaposabban, ezekben kipróbálhatják magukat, részt vehetnek a házi és kollégiumok közti bajnokságokon.

Cél: A tanulók testi-lelki képességeinek fejlesztése, a testmozgás iránti igény felkeltése. Egészséges, edzett személyiségek kialakítása. Tanulóink „belekóstolhatnak” a versenyszervezésbe, rendezésbe. Közreműködhetnek a jegyzőkönyvek vezetésében, oklevelek, érmek kiosztásában.

   
 

Rajz

Tartja: Oláh József

A szakkör várja azokat a tanulókat, akik kreatív időtöltésre, alkotásra vágynak. A foglalkozás célja a rajzkészség fejlesztése, az elvont gondolkodás, az analizáló-szintetizáló képesség kialakítása, a vizuális érzékelés és visszatükrözés képességének finomítása, az ábrázolási konvenciók megismerése, elsajátítása.

   
 

Sakk szakkör

Tartja: Németh Gábor

A szakkör a sakk szabályrendszerének, alapelemeinek, logikai összefüggéseinek és kulturális vonatkozásainak megismertetését tűzte ki zászlajára. Ez a játék fejleszti a memóriát, kreativitásra ösztönöz és a szabályok betartására kötelez. Nagyfokú önuralmat és fegyelmet kíván. Egy kiváló eszköz, amely szórakoztatva tanít és nevel.

   
 

Társasjáték szakkör

Tartja: Kósa Zsuzsanna

Képtalálat a következőre: „társasjáték”

Ezen a szakkörön különböző társasjátékokat fogunk kipróbálni. Lesznek stratégiai játékok, olyanok, ahol főként a kreativitásra lesz szükség néha a többiekkel együttműködve, máskor pedig csapatban versenyezve tudsz eljutni a célhoz. Kipróbálunk néhány olyan játékot is, amik abban segítenek, hogy jobban megismerd magad és a többieket. Várlak téged a szakkörre, ha szeretnél játszani egy jót kedd esténként.

   
 

Városismereti szakkör

Tartja: Juhászné Otrosinka Judit

Mindenkinek vannak titkai. Még Budapestnek is. A házak falai, az utcák kövei, a templomok tornyai, az udvarok fái régi titkokat őriznek. A Budapest tematikus, alternatív városnéző sétáinkon a titkok tudójává válhat mindenki: megismerheti a város izgalmas történetét, megbújó szépségeit, hajdani lakóinak sorsát.

error: Content is protected !!